Back to All Events

Club Kunstlab Mini


 • Professor Loep & Het Kunstlaboratorium 94 Vlampijpstraat Utrecht, UT, 3534 Netherlands (map)

De Club Kunstlab Mini is speciaal voor jonge makers van 1,5 t/m 5 jaar om samen met een ouder/verzorger te ontdekken en leren. In 6 lessen proeven en proberen we verschillende thema’s aan de hand van de Reggio benadering. Ons kunstlaboratorium en maakruimte verbindt binnen en buiten en de kinderen worden uitgedaagd te onderzoeken en experimenteren. 

Tijdens de Club Kunstlab Mini bieden we materialen die inspireren en uitnodigen tot spel en maken. Samen gaan we aan de slag, de mini maker gaat hierin voorop de ouder, opa of oma volgt hierin. De eigen identiteit, zelfstandigheid en creativiteit van de mini maker krijgt hierdoor alle ruimte.  Onderzoeken, experimenteren en leren door te doen is een groot deel van het minimakers-proces. Daarnaast zullen we op diverse manieren dit proces documenteren en verzamelen in beeld, woord en werk, zodat de minimakers en hun ouders/verzorgers aan het einde van de lessen een fijne herinnering hebben.

Voor het nieuwe seizoen staan o.a. de volgende thema’s op de planning:

 • Drijfdingen; drijven, zinken, water & misschien wel wat wind!

 • Rollen; wielen, wagens, ballen, snel rollen of langzaam?

 • Meetdingen; meten, wegen, maten en allerlei gewichten, wat kom jij meten?

 • Bellen & Blazen; bubbels, bellen, bruisen en borrelen, blazen en meer!

 • Vlekken & Vodden; Vlekken, vloeien en spetters maken met kleuren en textiel.

 • Papier vertier; Papier, variaties in vellen, kleine en grote stukken,

Overige informatie:

 • Voor kinderen van 1,5  t/m 2,5 jaar dinsdagochtend  9:30-10:30

 • Voor kinderen van 2,5 t/m 5 jaar dinsdagochtend 10:45-11:45

 • Locatie: Vlampijpstraat 94

 • Kosten: € 14,50 per losse les of € 75,00 voor 6 lessen

 • Een lessenreeks gaat door bij minstens 4 aanmeldingen met een maximum van 8 deelnemers. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de cursus brengen wij 25 % annuleringskosten in rekening. Bij annulering van onze kant vanwege te weinig aanmeldingen, krijgt u het gehele bedrag volledig terug.

 • Betalen geschied vooraf. U wordt na aanmelden doorgeleid naar een digitale betaalomgeving. Hier kan je zelf het bedrag invullen afhankelijk van de hoeveelheid lessen die je afneemt. Vervolgens wordt je naar je eigen bankomgeving geleid voor het vervolgen van de betaling.

 • Betalen met U-pas kan, je krijgt 25% korting en het resterende bedrag kan je voldoen met je U-pas. Hiervoor moet de pas gescand worden, klik na versturen aanmeldformulier op ‘terug naar website’.

Club Kunstlab Mini
Voor welk tijdstip meld je aan?
Welke data
Wil je een losse les meedoen? Stuur dan even een bericht om te checken of er plek is.
Kosten: € 14,50 per losse les of € 75,00 voor 6 lessen Een lessenreeks gaat door bij minstens 4 aanmeldingen met een maximum van 8 deelnemers. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de cursus brengen wij 25 % annuleringskosten in rekening. Bij annulering van onze kant vanwege te weinig aanmeldingen, krijgt u het gehele bedrag volledig terug. Betalen geschied vooraf. U wordt na aanmelden doorgeleid naar een digitale betaalomgeving. Hier kan je zelf het bedrag invullen afhankelijk van de hoeveelheid lessen die je afneemt. Vervolgens wordt je naar je eigen bankomgeving geleid voor het vervolgen van de betaling. Betalen met U-pas kan, je krijgt 25% korting en het resterende bedrag kan je voldoen met je U-pas. Hiervoor moet de pas gescand worden, klik na versturen aanmeldformulier op ‘terug naar website’.
Earlier Event: September 26
ZintuigenAtelier: Licht & Donker
Later Event: October 21
Kunstlaboratorium XXL: TextielAtelier