Stad van de toekomst

Stad van de toekomst

IMG_8583.JPG

Ontwikkelen en uitvoeren van een educatie project aansluitend bij de museum tentoonstelling ‘Van een nood een deugd’ in opdracht van het Elisabeth Weeshuis Museum. Hierbij ontwierpen de leerlingen een de Stad van de Toekomst met beperkte middelen. Met aandacht voor inventiviteit, duurzaamheid en creatief vermogen.


Professor Loep verzorgde in de Kinderboekenweek 2015 een aantal techniekworkshops in opdracht van het Elisabeth Weeshuis Museum. De workshops sloten heel mooi aan bij onze tentoonstelling over innovatieve voorwerpen uit WOII. De leerlingen maakten geweldige bouwwerken met ‘schaarse’ materialen, net als in de oorlog. Uit de reacties van de afnemende scholen bleek dat deze procesgerichte aanpak echt een toevoegde waarde had voor de kwaliteit van het techniekonderwijs op school.
— Lucienne Bartels; coördinator educatie Elisabeth Weeshuismuseum
Sint Maarten Parade

Sint Maarten Parade

Codebeeld

Codebeeld