Maakruimte Tinkeraars

Een maakruimte & werkplaats voor kinderen. Een plek waar je kan komen maken met Hoofd, Hart & Handen, waar ruimte is voor talenten. En niet geheel onbelangrijk; waar gewerkt mag worden met echte gereedschappen en machines.

We maken vooral gebruik van restmaterialen van andere makers & ander kosteloos materiaal. Kinderen kunnen een strippenkaart kopen en daarmee ook extra elektrische onderdelen of grote materialen kopen. Hier kunnen kinderen van 8 - 16 jaar zelfstandig aan de slag en krijgen de ruimte voor hun plannen en ideeën.

Aanvullend op de maakruimte wordt er een lesprogramma/leerlijn ontwikkeld, welke geschikt is voor basisonderwijs. Hierbij staat ecologie, duurzaamheid, ambacht & techniek centraal.

In september 2018 is de eerste Maakruimte van start gegaan. Dankzij een bijdrage van Rabobank Utrecht, Initiatievenfonds Gemeente Utrecht & Het Hof van Cartesius hebben we een eerste ruimte kunnen ontwerpen & inrichten. De ambitie is om op meerdere plekken een speciale Maakruimte voor jonge makers te realiseren.

Meer info kun je vinden op www.tinkeraars.nl

Kracht van Creativiteit | Workshop Economische Zaken & Klimaat

Kracht van Creativiteit | Workshop Economische Zaken & Klimaat

Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap