Werkwijze

Binnen de programma’s van Professor Loep & Het Kunstlaboratorium wordt er multidisciplinair gewerkt, waarbij aandacht is voor de 21st century skills en de kerndoelen van het onderwijs.

KLabgroot.png

Hiervoor putten we uit de theorie van STEAM*, Onderzoekend & Ontwerpend leren, de pedagogiek van Reggio Emilia en het Maak-onderwijs.

Er wordt voornamelijk proces gericht gewerkt en de aandacht ligt bij de kracht van de kinderen. Leren door te doen is belangrijk. Het gaat niet om het resultaat, maar juist om de ervaringen! Onderzoekend leren en vooral zelf doen staat hierbij centraal.  

* Science and Technology interpreted through Engineering and the Arts, all based in Mathematical elements

_WUN1969.jpg

Materialen

Door o.a. gebruik te maken van laagdrempelige materialen, probeert Professor Loep de kinderen te motiveren om ook na de lessen thuis of op school verder te gaan. 

Op deze wijze probeert Professor Loep bij te dragen aan het plezier en de kennis van techniek, kunst en de natuur.

We maken gebruik van materialen die inmiddels zeer herkenbaar zijn voor Professor Loep & Het Kunstlaboratorium. We werken met verschillende materialen, waarbij aandacht is voor duurzaamheid, fantasie en creativiteit.

Zo gebruiken we echt gereedschap op kind formaat, welke de ontwikkeling van de motoriek van kinderen stimuleert. Hierdoor timmeren én zagen we al vanaf de kleuterklas!

We maken gebruik van diverse en soms wat onbekende (kosteloze) materialen die we verzamelen bij andere makers.

En uiteraard hebben we onze groene labjassen voor de leerlingen, die ze mogen dragen tijdens de lessen. Zodra de jas aangaat zien we altijd een mooie transformatie, van klein tot groot. Na afloop van de lessen reeks krijgen leerlingen  altijd een certificaat en een tasje om het werk in te doen

Nu ben ik een kunstenaar of uitvinder!
— Sem, 7 jaar

De Makerswinkel

Professor Loep heeft een eigen winkel online: De Makerswinkel. Hier vind je een selectie van gereedschappen en materialen die we in onze projecten en lessen gebruiken. In speciaal samengestelde Maakkoffers kunnen kleine en grote makers thuis aan de slag. Deze Maakkoffers zijn gevuld met duurzame en kwalitatieve materialen, om te inspireren, te ontdekken en vooral zelf te doen.

Scholen, kinderopvangorganisaties en andere organisaties kunnen bij interesse ook contact op nemen om sets op maat samen te stellen voor verschillende doeleinden.

Bag_Man-logo-small.png